Nieuwe btw-regels vanaf 01-07-2021 voor E-commerce ondernemers

Ben jij als ondernemer internationaal actief met jouw webshop dan zijn er enkele wijzigingen in de wet waar je de komende tijd rekening mee dient te houden.  In deze blog willen we je op de hoogte brengen van de nieuwe wetgeving en welke stappen je dient te ondernemen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

In deze blog geven we op globaal aan wat de nieuwe wetgeving voor jouw als ondernemer inhoud. Mocht het zo zijn dat meer informatie hierover wil dan verwijzen we je door naar de kamer van koophandel of neem contact op met ons om te zien hoe wij je hierbij kunnen helpen.

BTW-regels binnen de EU

Alle landen binnen de Eu heffen btw over goederen en diensten, de hoogte van het btw-percentage wordt per land individueel bepaald. In theorie zijn veel verschillende mogelijkheden met betrekking tot de btw regelingen, we beperken ons in dit blog tot de meestvoorkomende regelingen voor onder andere E-commerce ondernemers.

Wanneer je als e-commerce verkoper een product verkoopt aan particuliere-klanten binnen de EU dien je het Nederlandse btw-percentage te rekenen. De regeling zal vanaf 01-07-2021 veranderen, na deze datum dien je een btw-aangifte te doen in het land van levering wanneer de omzet meer dan 10.000 euro per jaar is. Voorheen was het zo dat het drempelbedrag gelijk was aan 30.000 euro per jaar.

Wil je alle details weten over deze nieuwe regeling? Klik hier voor de laatste update over de wijziging in de wet.

© 2021 MX Finance. Website door AddMark